Meniu principal

Feronerie Roto în echiparea tâmplăriei primei şcoli publice care respectă normele unei clădiri pasive

roto_madrugada_casa_pasiva

Proiectul realizat în localitatea Salonta ( jud. Bihor ) reprezintă o noutate nu doar pentru România ci și pentru Sud-Estul Europei, viitoare şcoală având dimensiuni apreciabile: peste 4.000 metri pătraţi , parter + 3 etaje.

Producător tâmplăriei din PVC este Madrugada Concept, profilele utilizate la cele peste 170 ferestre fiind Salamander BluEvolution 92 PVC imitaţie lemn, echipate cu sisteme de feronerie Roto NT.
Opţiunea pentru Roto NT s-a făcut şi datorită faptului că este un sistem modular care se îmbină perfect şi se poate combina în diverse moduri pentru a putea îndeplini cu flexibilitate cele mai diverse cerinţe, din acest motiv fiind cea mai vândută feronerie oscilo-batantă din lume pentru ferestre şi uşi de balcon.

roto_nt

scoala_salonta_rotoscoala_salonta_roto_interior

La finalizare lucrărilor, conform procedurilor, a fost efectuată şi testarea pentru măsurarea etanşeităţii – testul Blower Door.
Aceste testele sunt utilizate pentru a se face evaluarea pierderilor de căldură ( frig )  care rezultă din pierderile de aer, determinându-se astfel dacă clădirea are nevoie de ventilație mecanică / izolare și dacă este construită în conformitate cu anumite standarde de performanță energetică.

test_etansare
Sursa foto: facebook Dan Stoian

 

Galerie imagini proiect – sursa foto BorosCons / Ocsi Boros