Meniu principal

Diferenţe între producătorul şi distribuitorul de uşi

showroom-usi-interior

Este titlul unui articol de pe site-ul unui producător de uşi bucureştean. În mod evident este un articol subiectiv, însă această problemă există şi va exista şi în viitor iar rezolvarea va fi în momentul în care fiecare va înţelege rolul şi importanţa celuilalt din lanţul de producţie – vânzare.
Nu suntem de acord în totalitate, nu suntem nici în dezacord şi dacă vom primi şi un punct de vedere al unui distribuitor îl vom publica aşa cum l-am publicat şi pe acesta.

Pe piaţa amenajărilor de locuinţe, graţie trendului în creştere de produse şi modele noi de uşi, există câteva diferenţe între producătorul şi distribuitorul de uşi, mai greu sesizabile, datorită faptului că aceştia pot fi foarte usor confundaţi. Întotdeauna un producător poate fi şi un distribuitor, pe când invers, niciodată. Avantajele care derivă din simpla confuzie de termeni sunt multiple.

În primul rând, un producător de uşi va oferi întotdeauna garanţia şi certitudinea că materialele folosite sunt de cea mai bună calitate, aceştia având contracte ferme cu furnizorii de materii prime. Promovarea produselor este întotdeauna făcută pe baza unor informaţii reale, scopul principal fiind nu doar comercializarea produselor finite, ci câştigarea treptată a unor segmente cât mai mari din piaţă de profil, în detrimentul distribuitorilor care au la bază doar strategii financiare şi pe termen scurt.

Un alt mare avantaj îl reprezintă preţurile imbatabile pe care le pot avea uşile de la producător din simplul motiv că aceştia nu mai sunt obligaţi să bage adaosuri comerciale fără de care afacerea ar fi un fiasco total. Negocierea directă cu un producător nu poate fi decât benefică pentru client, acesta obţinând produse similare calitativ la preţuri foarte scăzute.

detail

În eventualitatea faptului că nu aveţi posibilitatea să vă adresaţi direct unui producător de uşi, deşi datorită internetului aceasta poate fi făcută foarte uşor, vă enumerăm câteva sfaturi de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă achiziţionaţi o uşă de exterior de la un distribuitor.

  1. Panoul de exterior ( partea exterioară ) al unei uşi expuse razelor solare este indicat să posede şi certificatul producătorului uşii şi nu doar al vânzătorului uşii. Astfel încât producătorul însuşi să certifice că partea exterioară a uşii se pretează la expunerea razelor solare, a ploii, îngheţului, e.t.c. În caz contrar riscaţi scorojirea, ruginirea sau oricare alt tip de deteriorare cauzată de intemperii.
  2. Modul de prindere al balamalelor pe tocul şi foaia uşilor de exterior securizată este foarte importantă pentru fiabilitatea uşii.
    Informaţia că balamalele cedează în timp şi din acest motiv uşa nu se etanşează este falsă. La uşile de exterior securizate acest lucru nu este posibil. Tocul uşii este cel care în timp se poate contorsiona şi atunci balamalele nu vor mai funcţiona corect şi astfel apar probleme de etanşare. Este important ca atât tocul cât şi balamalele să fie galvanizate şi vopsite în câmp electrostatic astfel încât să se evite apariţia ruginii. Etanşarea perfectă a uşii este cea care împiedică pătrunderea curenţilor de aer şi nu numai, de aceea este indicat ca uşa să fie dotată cu prag etanş nu cu prag retractabil.
  3. Broasca uşii este indicat să fie protejată de plăci / carcasă de oţel astfel încât să nu existe posibilitatea de acces către butuc.
  4. Tipul de toc al uşii, respectiv dacă este toc segmentat sau nesegmentat. Riscul deschiderii prin efracţie a unei uşi securizate cu toc segmentat este net superior riscului deschiderii unei uşi cu toc metalic nesegmentat.
  5. Izolaţia fonică a uşii este deasemeni un factor important. Nu este confortabil să auzim zgomote sau discuţii ce provin din exteriorul locuinţei noastre. Este indicat să existe certificatul producătorului, astfel încât să fiţi informaţi corect despre gradul de izolaţie fonică al uşii.

Sursa: CMG International