Meniu principal

Despăgubire record de 4,5 milioane de dolari pentru un amortizor de uşă căzut în cap

wells_fargo_despagubiri

Luna trecută un tribunal american a stabilit o despăgubire de 4,5 milioane de dolari pentru clienta unei bănci care a fost rănită grav de un amortizor de uşă care i-a căzut în cap în momentul în care ieşea din clădire.
În urma expertizei tehnice s-a constatat că intrarea respectivă a fost complet nesigură, uşile nefiind inspectate de câţiva ani şi nu au existat lucrări de întreţinere.
Interesant este cum a fost împărţită vinovaţia: 80% din vină a purtat-o banca care folosea respectivul spaţiu în baza unui contract de leasing şi 20% din vină a revenit proprietarului spaţiului.
Incidentul s-a petrecut în 2012 şi pe toată perioada procesului reprezentanţii băncii au încercat o reconciliere, ultima sumă oferită fiind de 125.000 de dolari.
Cei 4,5 milioane de dolari obţinuţi ca despăgubire sunt justificaţi astfel: 1,25 milioane de dolari  reprezintă despăgubirea pentru dizabilităţile rezultate în urma accidentului, 1,25 milioane de dolari sunt pentru durerea și suferința victimei, 1 milion de dolari pentru suferință emoțională și mai mult de jumătate de milion de dolari pentru facturile medicale plătite până în acest moment.

Sursa video – Facebook  Natalie Bomke Fox 32 Chicago