Meniu principal

Comunicat Roto România – 3 iulie 2015

Bucureşti, 3 iulie 2015

Dezvoltarea de noi produse, o constantă a strategiei grupului

Sistemele de feronerie promovate de Roto Frank şi-au demonstrat, de-a lungul timpului, valoarea tehnică intrinsecă, având o contribuţie importantă la îmbunătăţirea semnificativă a caracteristicilor de siguranţă şi securitate aferente ansamblurilor de tâmplarie termoizolantă. Inovaţia a constituit obiectivul central al strategiei de dezvoltare a grupului, reuşindu-se în mod permanent lansarea pe piaţa de profil a celor mai potrivite soluţii pentru toate tipurile de deschideri.
logo_roto

Din punct de vedere tehnologic, Roto deţine supremaţia pe piaţa specializată, impunând tendinţe de design, precum şi adevărate standarde de performanţă, respectate ulterior chiar şi de către cei mai importanţi competitori.

Toate aceste elemente au stat la fundamentul deciziei de recompensare a eforturilor companiei cu Trofeul EURO-Fereastra 2015 la categoria „Inovaţie şi Tehnologie”, ca o expresie a recunoaşterii meritelor ce au făcut din compania Roto Frank un lider incontestabil în acest moment pe piaţa internaţională a reperelor de feronerie pentru ferestre.
roto-romania

Roto Patio Fold, soluţie avansată pentru echiparea ansamblurilor premium

Inovaţia prezentată cu ocazia Conferintei Internaţionale despre Sistem de Tâmplarie şi Faţade Cortină, editia 2015, a fost reprezentată de sistemul premium Roto Patio Fold, destinat echipării ansamblurilor armonice-culisante de mari dimensiuni. Produsul poate fi utilizat pentru cercevele cu mase de până la 100 kg şi înălţimi de până la 2.800 mm, incluzând un prag special cu eficientă energetică sporită, destinat facilitării accesului persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.
Rolele de glisare sunt robuste şi asigură o acţionare silenţioasă, graţie materialelor speciale din care sunt executate. Din punct de vedere al rezistenţei la uzură a sistemelor de culisare, produsele se încadrează în clasa 4, fiind testate pentru mai mult de 15.000 de cicluri de închidere-deschidere. Transferul de sarcină este sigur şi caracterizat prin stabilitate, graţie unei lungimi optimizate a şuruburilor şi pinilor de ghidare. De asemenea, căruciorul este prevăzut cu un dispozitiv de siguranţă, pentru a preveni desprinderea elementului respectiv.
Practic, aceste sortimente pot fi folosite pentru instalarea la ansambluri cu lungimi de 6 metri şi deschideri variabile, spre interior sau exterior, opţional putând fi integrate acţionări de tip oscilo-batant. Domenii multiple de aplicare, graţie caracteristicilor optime de performanţă Roto Patio Fold garantează o îmbunătăţire netă a coeficientului de transfer termic, calculat la nivelul întregului ansamblu de tâmplărie. Bariera termică optimizată a pragului previne apariţia fenomenului de condens şi, implicit, a mucegaiului şi organismelor din categoria fungilor, în intervalul de temperatură cuprins între -10°C si 20°C. În ceea ce priveşte balamalele de toc, acestea sunt finisate în câmp electrostatic, fiind livrate în nuanţe de alb, argintiu si bronz. Bolţurile de susţinere sunt executate din oţel şi permit reglajul cu ±3 mm, pe direcţie orizontală.
Principalul avantaj asigurat pentru producători este constituit de rapiditatea montajului, în vreme ce beneficiul major pentru arhitecţi rezidă într-o flexibilitate sporită în procesul de proiectare. Soluţia este recomandată atât pentru echiparea tâmplăriei realizate din profile de PVC sau lemn stratificat, cât şi pentru instalarea la modelele executate din repere de aluminiu. Domeniile de aplicare sunt multiple şi includ hoteluri, restaurante, bistrouri, precum şi zone de acces în grădini de iarnă (sere), săli de conferinţă, case de oaspeţi etc.

Produse complexe, ce asigură securitate, confort în utilizare şi design deosebit

Desigur, Roto Patio Fold este doar un exemplu singular, care are însă capacitatea de a demonstra posibilităţile de inovare ale producătorului german. Este de notorietate faptul că portofoliul Roto cuprinde o gamă extrem de variată de soluţii pentru toate tipurile de proiecte, iar numărul acestora creşte de la o zi la alta, pe măsură ce solicitările partenerilor sunt soluţionate de experţii care activează în cadrul departamentului de cercetare-dezvoltare al grupului.

Subsidiara Roto România s-a adaptat perfect acestei strategii, livrând către beneficiarii autohtoni toate soluţiile de care aceştia au nevoie pentru a obţine produse finite de înaltă calitate, cu performanţe optime în ceea ce priveşte securitatea, facilitatea în utilizare, designul etc.

Sursa: Roto România