Meniu principal

Comunicat Roto România – 26 septembrie 2016

Comunicat – Bucureşti, 26 septembrie 2016

Roto Patio Alversa: Feronerie universală pentru minimum de efort la sistemele culisante în plan paralel şi batant-culisante

Roto anunţă o „noua eră” în ceea ce priveşte grupa de produse „Sliding”:
La data de 15 noiembrie 2016, specialistul în tehnologia pentru ferestre şi uşi lansează prin Patio Alversa pe plan mondial, „feroneria universală pentru minimum de efort la sistemele culisante în plan paralel şi batant-culisante”. Dezvoltarea, producţia şi lansarea programului îi aparţin în totalitate.roto_made_in_germany

Sisteme culisante în plan paralel şi batant-culisante: Avantaje în serie pentru clienţi

Cel mai important avantaj pentru clienţi este faptul că această inovatie reduce considerabil costurile de producţie, de depozitare şi de logistică. Acest lucru se obţine prin combinaţia formată din sistem universal de închidere mediană, mâner universal şi sistem modular culisant aplicată la toate cele patru variante puse la dispoziţie. Acest concept de platformă se caracterizează prin sintagma „Minimalist. Universal.”.

O noutate în cadrul branşei este aceea că se utilizează întotdeauna acelaşi sistem de închidere mediană pentru toate variantele. Pentru aceasta sunt disponibile componentele „consacrate deja de milioane de ori” „NT” (PVC, lemn) şi „AL” (aluminiu). Acestea asigură, conform Roto, un proces rapid pe linia de producţie şi nu necesită o modificare a echipamentelor, respectiv montajului. Totodată, reduce considerabil – ca şi întregul sistem – gama de piese şi simplifică procesul de depozitare.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru caracteristica programului, „mâner universal”. Utilizarea seriilor „Line” şi „Swing” cu posibilitatea de livrare în toate culorile standard reduce, de asemenea, cheltuielile administrative printr-un proces simplificat de date coordonatoare. Şi această calitate caracterizează întreaga gamă de produse.

Diverse combinaţii care reduc semnificativ costurile

A treia „caracteristică” de la Patio Alversa este sistemul modular culisant. Acesta îmbină elemente din sortimentul de feronerie „NT”, respectiv „AL”, precum mecanisme şi colţare cu componentele specifice „Patio”, cum ar fi cărucioare, foarfece de culisare şi seturi de şine. Ansamblurile sincronizate şi etapele de lucru individuale permit un montaj simplu şi fără întreruperi. Prin înlocuirea simplă a componentelor individuale în cadrul liniei de producţie, constructorul de ferestre poate schimba rapid între sistemele culisante în plan paralel şi cele batant-culisante, inclusiv cu diferitele funcţii de ventilaţie. Acest lucru include pentru prima dată combinaţia unui sistem culisant în plan paralel cu o ventilaţie batantă.
roto_patio_alversa

Totodată, noutatea şi-a câştigat atributul de „universal” prin domeniile de utilizare. Aceasta este adecvată – fie ca fereastră sau uşă de balcon– ca trecere către terase şi balcoane, în gradini de iarnă şi anexe din sticlă, în birouri si camere de lucru, precum şi în bucătării. Componentele de siguranţă integrate la cerere, precum blocatoarele şi mânerele cu cheie, asigură o protectie anti-efracţie individuală eficientă. În cazul soluţiilor culisante în plan paralel, Roto evidenţiază totodata gradul înalt de confort la utilizare.

În timp ce varianta „KS” este un sistem batant-culisant cu ventilaţie batantă, „PS” este un sistem culisant în plan paralel fără, respectiv cu ventilaţie de noapte. În spatele „PS Air” se ascunde un sistem culisant în plan paralel cu ventilaţie batantă. „PS Air Com” combină un sistem culisant în plan paralel cu ventilaţie batantă, care poate fi controlată confortabil prin mânerul ferestrei. Astfel, efortul necesar pentru închiderea cercevelelor cu greutatea de până la 200 kg este redus considerabil.
Printre detaliile tehnice ale întregului sistem se numără şi utilizarea profilelor oscilo-batante standard din lemn, PVC sau aluminiu, precum şi utilizarea a patru colţare identice cu mecanisme fixe / variabile. La montajul rapid şi sigur contribuie de asemenea, şi fixarea confortabilă cu cleme a foarfecei de culisare în şina superioară a cercevelei. Reglarea simplă a cărucioarelor se dovedeşte avantajoasă la montaj din mai multe puncte de vedere. Datorită zonei negative de la -2 până la +6 mm, mutarea şinei de culisare nu este necesară pentru cercevelele uşoare, se previne deteriorarea cercevelelor datorită filetului care nu poate fi strâns foarte tare sau deşurubat, iar ridicarea, respectiv eliberarea cercevelei nu mai este necesară. Distanţa mare de ieşire a cercevelei face posibilă utilizarea unor profiluri cu adâncimi mai mari, de exemplu, pentru ferestre grele echipate cu sticlă termoizolantă cu 3 foi. Astfel, devine posibilă şi utilizarea mânerelor exterioare.patio_alversa_2

Sistem certificat

Încă de la lansarea pe piaţă, Patio Alversa dispune de toate certificările relevante. „Verificarile temeinice finalizate cu succes confirmă de asemenea faptul că, clienţii pot lucra în condiţii de siguranţă 100% încă din primul minut al lansării pe piată a acestor sisteme inovatoare”, subliniază Roto.

Cel mai important avantaj pentru clienţi este faptul că „Patio Alversa” reduce considerabil costurile de producţie, depozitare şi logistică pentru producătorul de ferestre, declara Roto. Acest lucru se obţine prin combinaţia formată din sistem universal de închidere mediană, mâner universal şi sistem modular culisant aplicată la toate cele patru variante puse la dispoziţie. Acest concept inovator de platformă se caracterizeaza prin sintagma „Minimalist. Universal.”.

Important! – Broşura de prezentare în limba română poate fi descărcată de aici iar catalogul tehnic complet se poate descărcă printr-un singur click aici.

 

Roto România – Tehnologia ferestrelor şi uşilor
info.ro@roto-frank.com, www.roto-romania.ro