Meniu principal

Comunicat MCA GRUP – 8 mai 2015

 

MCA lansează un motor Eco Friendly: Sommer RUNner, automatizarea pentru porți cu un consum redus de energie

 

MCA Grup, cel mai mare producător de uşi de garaj secţionale din România, a lansat, în luna mai, automatizarea pentru porți liniare RUNner, cu motor Eco Friendly, un produs de ultimă generație de la Sommer Germania. Este „prietenos” (n.r.: „friendly” în engleză) datorită consumului redus de energie, având un caracter atât ecologic, cât și economic.

RUNner-Set1

Astfel, noul RUNner se detaşează generos faţă de restul automatizărilor în ceea ce priveşte consumul, cu doar 0,5 W tensiune în alimentare, comparativ cu 2 W, consumul altor automatizări din categoria sa. Iar în ceea ce priveşte puterea absorbită, motorul RUNner este clar lider detaşat la economisire, cu doar 125 W faţă de alte motoare care consumă între 250 şi chiar 800 W. Pe termen lung, se obţine o diminuare a costurilor de funcţionare, datorită consumului redus de curent electric.

Ideal atât pentru destinatie rezidențială, cât şi industrială, RUNner este motorul potrivit pentru porți liniare cu greutate mare, de pana la 600 kg, și cu o lungime de cursă de până la 8 m.

Baterie de backup,  soluţia în cazul unei pene de curent

Automatizarea RUNner este prima din gama MCA care aduce ca beneficiu confortul nelimitat prin posibilitatea de echipare opțională cu baterie de backup. Astfel, în cazul unei pene de curent, bateria preia consumul și automatizarea își poate continua funcționarea, fără a fi nevoie ca utilizatorul să efectueze o deblocare manuală.

În plus, sistemul de recunoaștere automată a obstacolelor al automatizării RUNner asigură un grad ridicat de protecţie, fiind mai rapid datorită upgrade-ului softului.

Runner_4

În gama de produse MCA se regăsesc uşi secţionale rezidenţiale şi industriale şi uşi tip rulou, rulouri exterioare, copertine şi pergole, grilaje metalice, automatizări pentru porţi liniare şi batante, precum şi o varietate de produse din sfera închiderilor industriale.

MCA este cel mai vândut brand autohton de uşi de secţionale, controlat de societatea MILCA SRL. Producătorul român cu o experienţă de 17 ani are la Jilava, lângă Bucureşti, cea mai mare fabrică de profil din Europa de Sud-Est şi asigură livrări oriunde în ţară.

De asemenea, MCA exportă în Belgia, Franţa, Italia, Austria, Germania, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova. În 2014,  grupul a realizat o cifră de afaceri de 7,5 milioane de euro, iar 30% din producţie s-a îndreptat către export.

Sursa: MCA Grup