Meniu principal

Comunicat Geze România – 25 noiembrie 2015

Bucureşti,  25  noiembrie  2015

GEZE Powerturn: cel mai puternic sistem de acționare pentru uşi batante

GEZE România, lider ȋn inovație şi design, aduce pe piața locală cel mai puternic sistem de acționare pentru uşi batante, GEZE Powerturn. Prezentat ca un exemplu de design universal, produs ȋn Germania, sistemul reprezintă o soluție multifuncțională, sigură şi fiabilă, fiind potrivit inclusiv pentru ușile mari și grele. Funcția sa unică, Smart swing, facilitează utilizarea manuală a uşilor, fără efort, indiferent de mărimea sau greutatea acestora.

“Lansarea sistemului Powerturn la târgul BAU din Munchen, în ianuarie anul acesta, ne-a oferit oportunitatea de a aduce în România un produs inovator, cu performanțe ridicate, montaj flexibil, fiabilitate optimă și un design personalizat pentru fațade impresionante. Piața locală l-a primit cu mare interes întrucât deja l-am implementat în mai multe proiecte, printre care: Techno Stamp Bacău, OMV Petrobrazi, Hotel Caro Bucureşti, Fabrica Webasto Arad, Clinici medicale private din Oradea şi Craiova”, a declarat Vlad Stanislav, Managing Director GEZE România.

Powerturn swing door drive, denmark

Designul discret și înălțimea redusă, de doar 7 cm, oferă sistemului Powerturn libertate fără limite în ceea ce privește soluțiile personalizate pentru clădiri, fără să neglijeze cerințele stricte de siguranță și confort. Sistemul de la GEZE se integrează perfect într-o gamă largă de sisteme, de la soluții pentru ventilație și evacuarea fumului până la soluții complexe de securitate și de blocare. Astfel, indiferent că este utilizat în combinație cu o unitate de control a ușii, folosită pentru monitorizarea căilor de evacuare sau ca parte a unui sistem de zăvorâre a ușii, Powerturn este mai mult decât o unitate specializată puternică, este un adevărat coechipier.

Powerturn acționează fără efort ușile cu unul sau două canate și cu greutate de până la 300 kg, iar acestea pot fi deschise cu ușurință, chiar și în condiții nefavorabile. În plus, modelul Powerturn F/R dispune și de un senzor de fum integrat. Pe lângă siguranța și confortul asigurat clădirilor, sistemul de acționare pentru uși batante respectă cerințele de integrare și drepturile oricărei persoane de a se putea mișca liber, fiind accesibile inclusiv copiilor sau persoanelor cu probleme locomotorii.

Powerturn swing door drive, denmark

Noua funcție Smart swing facilitează utilizarea manuală a ușii datorită funcționării unice a sistemului de înmagazinare a energiei. Arcul care asigură închiderea în siguranță a acționării în caz de incendiu este pretensionat și menținut în această poziție, ceea ce permite oricui să deschidă cu ușurință ușile mari și grele. De asemenea, funcția Smart swing reduce costurile de energie, atât în modul “deschis permanent”, cât și în timpul funcționării obișnuite.

Libertatea de instalare reprezintă un alt avantaj important al sistemului, acesta fiind recunoscut pentru montajul flexibil și simplificat. Powerturn permite diferite tipuri de montaj, pe toc sau pe canatul de ușă, cu braț articulat sau cu șină de rulare, toate cu ajutorul unei singure acționări. Astfel, sistemul inteligent de montaj GEZE reduce efortul de depozitare și simplifică procesul de instalare pentru montatori.

Printre proiectele importante desfăşurate anul acesta se regăseşte şi furnizarea a zece uşi echipate cu sistemul Powerturn pentru noul sediul Technostamp Bacau. Compania multinațională de origine italiană s-a bazat pe calitatea şi performanța produselor Geze şi a ales siguranța şi confortul oferite de sistemul de acționare pentru uşi batante, atât pentru accesul interior, cât şi exterior.

Despre GEZE

Înființată în 1863, compania GEZE GmbH se numără printre cei mai prolifici dezvoltatori şi producători de sisteme de acționare a uşilor și ferestrelor şi de tehnologie de siguranţă. În prezent, grupul deține 28 de subsidiare la nivel mondial și peste 2.500 de angajati. În România, GEZE este prezentă din 2004, funcționând ca subsidiară independentă din anul 2010, cu o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro.

GEZE oferă o gamă largă de produse formată din sisteme de uşi automate – batante, glisante și rotative, amortizoare, construcţii din  sticlă, instalaţii de evacuare a fumului şi a căldurii (RWA), sisteme de siguranță, precum și sisteme de ferestre și de ventilare.

Mai multe informații sunt disponibile pe site­ul GEZE România: www.geze.ro