Meniu principal

Cele mai importante achiziții ale companiilor ASSA ABLOY, Allegion şi dormakaba

achizitii_top_3_2018

Piața mondială a uşilor, feronerie şi sistemelor de acces este în plin proces de globalizare, cei trei jucători de top – ASSA ABLOY, Allegion si dormakaba – concentrându-si atenția, în special pe achiziții de companii din America şi din zona Asia-Pacific.

Assa Abloy a anunțat vânzarea a două fabrici americane specializate în producția de uşi din lemn si PVC, Cele două fabrici au 275 angajați şi au realizat o cifră de afaceri de 59,84 euro în 2017. Cumpărator este cunoscuta companie americană Masonite. Oficialii grupului suedez au declarat că în perioada următoare, pe piața americană se vor concentra pe dezvoltarea producției de uşi metalice şi din oțel. Acest lucru este susținut şi de achiziția recenta a companiei Pioneer Industrie din New Jersey, înființantă in 1930, având 100 de angajați şi o cifră de afaceri de 22 milioane dolari.

Luna ianuarie a debutat pentru Allegion cu achiziția companiei TGP ( o companie americană specializată în producția de soluții avansate antifoc din sticlă ). TGP este unul din leaderii de piață din America de Nord, pe anul 2017 având o cifră de afaceri de 80 milioane de dolari.
Allegion a achiziționat în februarie si compania americană AD Systems specializată în producția de uşi si sisteme cu înaltă performanțe din gama sistemelor glisante şi cu izolare fonică. În 2017 AD Systems a avut o cifră de afaceri de 18 milioane de dolari.
Tot în luna februarie a fost finalizată achiziția producătorului de uşi metalice şi din lemn Quatar Metal Industrie ( QMI ), o firmă din Emiratele Arabe, cu o cifră de afaceri de 22 miloane de dolari în 2017.
În luna mai Allegion şi-a consolidat poziția pe piața din Asia-Pacific prin anunțarea achiziției unui puternic producător australian, GWA Group Limited’s Door and Access Systems ( deține brandurile Gainsborough Hardware şi API Locksmiths şi pe 2017 a avut vânzări de 72 milioane de dolari ), pretul tranzacției fiind estimat la 82 milioane de dolari.

Pentru dormakaba, după seria de achiziții strategice, de mare valoare din anul trecut ( companiile Mesker, Best Access Solutions, Kilargo sau Skyfold ) prima parte a anului 2018 a reprezentat o perioadă mai liniştită în ceea ce priveşte achizițiile.
Chiar şi aşa, dormakaba şi-a consolidat poziția pe piața chineză prin achiziția companiei  Commercial Building Physical Access Solutions (PAS), o firmă care activează în domeniu clădirilor comerciale inteligente, cu 35 de angajați şi o cifră de afaceri de 10,44 milioane euro in 2017.
În luna aprilie dormakaba a anunțat extinderea pe piața sud-americană prin achiziționarea Klaus Group, un producător peruan de cilindri şi sisteme de închidere, cu o cifră de afaceri pe 2017 de 12 miloane de dolari şi având 200 angajați.