Meniu principal

Când aţi verificat ultima dată uşile antifoc?

test_usi_antifoc

Uşile antifoc au un rol extrem de important în împiedicarea răspândirii fumului şi focului, protejând vieţile celor care se pot află în interiorul unei clădiri în care s-a declanşat un incendiu.
Acestea sunt uşi special construite să delimiteze zonele cu risc de incendiu de căile de evacuare pentru a permite evacuarea în siguranţă a persoanelor. 
În România, cele mai multe uşi antifoc sunt instalate în noile clădiri de birouri, în mall-uri sau centrele comerciale, unele având deja o vechime care depăşeşte 10 ani. Iar aici apare o întrebare: aceste uşi sunt verificate de un personal calificat? Se înlocuiesc periodic garniturile intumiscente? Sunteţi siguri că proprietarul clădirii sau firma de mentenanţă nu „face economii” nereparând uşile cu probleme?

Deşi, aparent, uşile sunt într-o stare perfectă, lipsa garniturilor, de exemplu, poate constitui un mare risc în cazul unui incendiu! 

Ce risc aduce o uşă antifoc fără garnitură intumiscentă, încomplet echipată şi montată necorespunzător, se poate constata foarte uşor urmărind filmul de mai jos, produs de British Woodworking Federation.

Deci, când aţi verificat ultima dată uşile antifoc?