Meniu principal

#better – un catalog de idei raportate la exemple reale!

better_top

#better este o iniţiativă pozitivă şi proactivă, care promovează calitatea, responsabilitatea, educaţia şi confortul prin responsabilizarea actorilor implicaţi în configurarea şi amenajarea spaţiului construit şi invită pe oricine doreşte să fie co-autor, să vină cu exemple #better din experienţa sa profesională.
Exemplele #better sunt propuse de autori arhitecţi, respectă condiţiile minim legale în construcţii dar fac recomandări calitative, confortul neînsemnând nici minim-legal şi nici «preţul cel mai mic»

„Ideea a venit firesc, nivelul din ce în ce mai slab al calităţii în constructii şi nevoia de a reacţiona prin gesturi simple, şi mai ales pozitive, a dus la naşterea proiectului #better. 
Conceput şi ca o reacţie la “rezistenţa” la schimbare întâlnită în demersurile pentru modificarea normativului P118-1/2015 « Securitate la incendiu », la care am participat împreună – arh. Florin Enache si arh. Mădălina Zaharia, cu contribuţii valoroase din partea altor colegi arhitecţi care vin cu idei şi participă punctual, #better este un catalog de idei raportate la exemple reale, atât din domeniul arhitecturii cât şi din alte domenii conexe, reprezentate în infografice şi schiţe simple, punctuale.​
Noi credem în puterea exemplului mai bun [#better] şi mai puţin în amendarea greşelilor care sunt atât de generalizate ca prezentă în şantiere încât ar trebui să blocam şi să amendăm cam tot ce se construieşte – o soluţie nu neapărat viabilă. Ca o dovada a gradului mare de probleme din domeniul construcţiilor, un procent îngrijorător din numărul documentaţiilor depuse pentru avizare la ISU, este respins.
Mai mult, ca o confirmare, un articol recent prezenta faptul că 7 din 10 cumpărători de apartamente noi, sunt nemultumiţi, în comparaţie cu 2 din 10 – proporţia la nivelul Germaniei.” – arh.Florin ENACHE

Catalogul este disponibil aici iar pentru corespondenţă există o adresa de e-mail specială better@roa-grup.ro

Şi câteva exemple #better din domeniul uşilor