Meniu principal

Aveţi analiza de risc la securitate? … Nu? Riscaţi să primiţi o amendă de 10.000-20.000 lei!

consiliul_intrepriderilor_mici_mijlocii

Toate firmele din România, inclusiv cele înfiinţate înainte de 16 iunie 2012, ar urma să fie obligate să-şi asigure paza şi în plus să-şi facă şi o analiză de risc la securitate, contra cost, printr-o hotărâre de guvern care va intra în vigoare de la 1 iulie 2017 – atrage atenţia principala organizaţie a patronilor cu afaceri mici şi mijlocii din România. Depistate  fără analiza de risc, firmele ar risca să plătească amenzi de 10.000 – 20.000 de lei. Consiliul Naţional al IMM-urilor cere Guvernului să aborge hotărârea privind normele de aplicare a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, micii patroni acuzând totodată că foştii ofiţeri care au firme de specialitate sunt singurii care vor profita de pe urma acestora.

„Se aplica tuturor firmelor, indiferent dacă ai sau nu activitate la sediul social. Dacă eşti firmă de consultanţă şi ai activitate la sediul clientului,  dacă ai sediul social acasă sau într-un hub, trebuie să-ţi faci analiza de risc la securitate. Şi asta chiar dacă şi-a făcut si hubul acela sau mall-ul in care ai magazinul„, a spus, într-o conferinţă, Florin Jianu reprezentant al Consiliului IMM, fost ministru pentru Mediul de Afaceri.

Este o bătaie de joc inimaginabilă, este o găselniţă de a se mai pune încă o taxă. Se vrea să se dea încă o halcă pentru cei care oricum sunt scoşi la pensie înainte de vreme din sistemul de ordine publică al statului român, firmele de pază sunt conduse de foşti ofiţeri. Şi le mai dău câte o chiftea acum să se ocupe să mai facă dosare de analiză de risc. Un astfel de dosar va costa mii de euro şi îndestulăm o astfel de cohortă care nu este mulţumită nici la pensie” – s-a plâns liderul patronal IMM din judeţul Galaţi.  

Articolul complet pe StarUp Cafe