Meniu principal

Activeage, finisajul activ ce asigură protecția feroneriei AGB

activeage_finisaj_agb

Toată gama de feronerie produsă de AGB este finisată folosind tehnologia ACTIVEAGE din standard, ceea ce asigură o rezistenţă sporită la coroziunii, chiar şi în cele mai dure condiţii de mediu: concentrație mare de sare în atmosferă, poluarea aerului sau datorită umidităţii ridicate din încăperi, lucru care duce la formarea de condens sau dezvoltarea de mucegai.

ACTIVEAGE a luat naştere prin colaborare cu o serie de instituţiile universitare de cercetare iar la producerea lui se foloseşte tehnologia unuia din cei mai mari producători internaţionali de vopseluri speciale.

Conform testelor de laborator, ACTIVEAGE a obținut rezultate anticorozive excepționale, peste media impusă de normativul UNI EN 13126-1*, depășind în același timp şi scara de măsurare a rezistenţei la coroziune indicată de normativul UNI EN 1670**.
Feroneria a fost testata timp de 2000 de ore în ceaţă salină, conform normativei UNI EN ISO 9227, fără ca suprafața expusă să fie afectată de rugina roşie.
test_salin_agb

Finisajul ACTIVEAGE este rezultatul aplicarii succesive a trei straturi de acoperire care, lucrând sinergetic, asigură un nivel de protecție foarte ridicat: strat de zinc  + pasivare cromică cu nanoparticule de siliciu + protecţie ermetică activă.

Produsul vine într-o primă fază tratat cu un strat de zinc care creează o primă barieră împotriva agenților corozivi. Urmează un tratament cu crom şi cu nano-particule de siliciu care reacţionează electrochimic pentru a proteja stratul de zinc şi în final produsul. Produsele sunt apoi acoperite cu un strat organico-mineral cromat care permite menținerea proprietăţilor anticorozive în cazul șocurilor termice şi a solicitărilor dinamice.
straturi_finisaj_agb

 

EN 13126-1* – cerinţe şi metode de încercare pentru feronerii de ferestre şi uşi de balcon
EN 1670** – cerinţe şi metode de încercare pentru rezistenţa la coroziune a feroneriei pentru clădiri